4 mars 2018
16:00

Referat: Hallands Nations FF - AIF Barrikaden

Startelva: (4-3-3) Mikael – Jonathan S, Mattias A, Marius, Ziya – Maksym, Jonas, Alex M – Victor L, Philip, Ahmed

Avbytare var Martin och Oskar W som båda kom in efter en halvtimme som vänstermittfältare resp. högerytter vilka positioner de spelade i matchen ut, Henke som kom in som central anfallare efter en dryg halvtimme men tvingades utgå igen efter en kvart av andra halvlek p.g.a. fotskada och slutligen Max som spelade hela andra halvlek som mittback.

Vi bytte runt mycket och den enda utespelaren som spelade 90 minuter var Jonas. Victor spelade ytterback hela andra halvlek, Philip mittback en del av andra halvlek och Mattias och Maksym anfallare mot slutet.

Ännu en mållös match alltså och kanske får den långa ”Aldrig 0-0-eran” nu betraktas som ett minne blott.

En kort sammanfattning skulle kunna vara att vi väl gjorde en skaplig match spelmässigt om än med en del väldigt dåliga passningar i enkla lägen. Vi hade ett väldigt klart övertag när det gäller bollinnehav men en hel del av det berodde på att vi rullade runt mycket på egen planhalva, gärna började om och väntade på lägen för bra uppspel. Detta rullandet var med något litet undantag väldigt säkert men ibland överdrevs det lite när det vore befogat med långa uppspel till ibland ganska omarkerade spelare.

Vi höll ihop laget bra fram till sista 10-15 då vi började stressa för att få till det avgörande mål vi borde gjort långt tidigare med bara lite mer spets på anfallen och skärpning i avslutningarna. I första halvlek hade vi två lägen med rena spelare i straffområdet – i 12:e resp. 32:a min - där avsluten blev riktigt dåliga. I andra halvlek var vi närmast ett mål precis i början. Redan i den 49:e min provade Ahmed ett skott i oväntat läge som tvingade deras duktige målvakt till en mycket kvalificerad räddning när han med ett vigt språng lyckades få den yttersta fingerleden på bollen och bara tre minuter senare slog Jonas en frispark mot ena stolproten men även denna gång räddade målvakten. Han kunde dock inte hålla den men vi lyckades inte riktigt komma först på bollen när den för ett ögonblick låg fri bara ett par meter från mållinjen.
Hallands spelade tämligen, men inte extremt, defensivt, framför allt lämnade de enorma ytor på mittfältet åt oss ibland, något vi borde kunnat utnyttja bättre. De kom inte till någon riktigt het målchans på hela matchen.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 2-3 Avslut på mål: 7-4 Avslut utanför: 5-0 (!?)